У Харкові судитимуть трьох людей, які присвоїли 1,3 мільйона гривень на дитячому харчуванні

Фото: Харьковская областная прокуратура За даними прокуратури, дошкільні заклади отримували молочні продукти за завищеними цінами.

Слідство встановило, чиновники змовилися з фізичною особою-підприємцем. 

До суду направили обвинувальний акт стосовно директора комунальної організації та начальника управління освіти адміністрації одного з районів Харкова за фактом заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах організованою групою, а також стосовно фізичної особи-підприємця — за фактом пособництва у заволодінні чужим майном. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі. 

За даними слідства, директор комунальної організації, яка спеціалізується на консультуванні управлінь освіти адміністрацій районів Харкова з питань проведення державних закупівель продуктів харчування для забезпечення дітей, розробив план із заволодіння державними коштами. До свого плану він також залучив іншу посадову особу та фізичну особу-підприємця. Діючи у злочинній змові, зазначені особи поставляли товари харчування для дітей за завищеними цінами.

Раніше повідомляли: Орегано за 1350 гривень. У які школи Харківської області втридорога закуповують приправи

«Управління освіти адміністрації одного з районів Харкова проводило аукціони щодо постачання продуктів харчування в дошкільні заклади. Директор комунальної організації сприяв тому, щоб переможцем аукціонів визначалось необхідне підприємство, а в подальшому з цим підприємством укладались договори на поставку продуктів. Встановлено, що упродовж 2017-2018 років у дошкільні заклади постачались молочні продукти за завищеними цінами. Сума збитків, завданих державному бюджету, складає майже 1,3 мільйона гривень», — розповіли у прокуратурі.

Обвинувальний акт за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах організованою групою) щодо директора комунальної організації та начальника управління освіти адміністрації одного з районів Харкова, а також за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (посібництво у заволодінні чужим майном) стосовно фізичної особи-підприємця направили до Київського районного суду Харкова.

Джерело