У Харкові знову можна відкрити і закрити бізнес

Документи не можна подати онлайн, їх приймають у ЦНАПах.

Перелік адміністративних послуг у ЦНАПах Харкова розширили з 60 до 82.

Із 29 червня у центрах надання адміністративних послуг Харкова відновили надання послуги у сфері реєстрації бізнесу. Для фізичних осіб-підприємств доступні шість послуг, для юридичних осіб-підприємств — 16 послуг. Щоб отримати послугу, необхідно попередньо записатися. Про це повідомили KHARKIV Today на гарячій лінії Центру надання адмінпослуг Харкова.

«Попередньо запис тільки. Ви можете прийти, спитати, які послуги доступні, ЦНАПи працюють в обмеженому стані, деякі послуги тимчасово припинені. Ви можете прийти, спитати, чи надають вони дану послугу і потім все одно — запис. Можна на сайті, можна зателефонувати до нас, ми вас зареєструємо», — пояснив оператор гарячої лінії.

Зазначимо, зареєструватися для відвідування ЦНАПу можна:

  • на офіційному сайті  Центру надання адмінпослуг;
  • за допомогою кол-центру за номером телефону — 0800-304-304 (безплатно);
  • за допомогою чат-бота в Telegram за посиланням.

Зокрема, фізичним особам-підприємствам видають витяг з Єдиного держреєстру юридичних осіб, фізичних осіб та громадських формувань, реєструють їх, а також припиняють підприємницьку діяльність, вносять зміни у відомості про фізичну особу-підприємство. Для юридичних осіб-підприємств також доступна реєстрація, припинення діяльності через реорганізацію, внесення змін в установчі документи.

Для отримання послуги у сфері реєстрації бізнесу документи щодо фізичних осіб-підприємств необхідно подавати у Центр надання адмінпослуг Харкова (Гімназійна набережна, 26) та його територіальні підрозділи.

Документи щодо юридичних осіб приймають у Будинку нерухомості (майдан Павлівський, 4), Центру надання адмінпослуг Харкова (Гімназійна набережна, 26) та Регіональному центрі послуг (проспект Тракторобудівників, 144). 

Як зазначили у ЦНАПі Харкова, згідно з постановою Кабінету міністрів України, з 29 червня не можна подавати документи для реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців електронною поштою.

На сьогодні у ЦНАПах Харкова надаються наступні послуги:

Як писав KHARKIV Today, 29 червня мер Харкова Ігор Терехов підписав розпорядження про видачу дублікатів свідоцтв на право власності на квартири, які були приватизовані. Згідно з розпорядженням, документи будуть видавати безплатно у центрах надання адмінпослуг. 

Джерело