У Харкові знову обстріляли ядерну установку

Фото: Суспільне Оцінити масштаби пошкоджень поки що не можуть.

Бойові дії тривають.

Оновлену інформацію про стан ядерної підкритичної установки «Джерело нейтронів» надали у Держінспекції ядерного регулювання.

За інформацією експлуатуючої організації (Національний науковий центр Харківський фізико-технічний інститут), 26 березня ядерна підкритична установка «Джерело нейтронів» вкотре потрапила під обстріл.

«Оцінити масштаби пошкоджень неможливо через бойові дії, які не припиняються в районі розташування ядерної установки», — пояснили там.

У Держінспекції ядерного регулювання наголосили, що ядерна підкритична установка «Джерело нейтронів», як і будь-яка інша ядерна установка, не розрахована на експлуатацію в умовах бойових дій. Продовження її бомбардування та/або обстріл може призвести до важких радіаційних наслідків із забрудненням прилеглих територій.

Раніше повідомляли: Через обстріл пошкоджено газопровід у Харкові

Нагадаємо, 23 березня поряд із «Джерелом нейтронів» знайшли снаряд від «Смерчу». Зовнішнього електропостачання ядерної установки не було. «Джерело нейтронів» перевели в режим «тривала зупинка». Близько 20:30 10 березня російська артилерія обстріляла Харківський фізико-технічний інститут. 

Джерело