У Харкові зупинили автомобіль зі зброєю

Фото: Харьковская областная прокуратура Водія автомобіля затримали.

Водій Hyundai Accent перебуває під вартою.

21 березня на перехресті проспекту Гагаріна та проспекту Льва Ландау поліцейські зупинили автомобіль Hyundai Accent під керуванням 48-річного водія, у якому виявили зброю, гранати та боєприпаси. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

«Під час огляду автомобіля виявлено автомат АКС 74 з магазином з 30-ма патронами, пістолет ПМ [пістолет Макарова — ред.] з магазином, у якому знаходяться вісім патронів, а також дві гранати РГО [ручна протипіхотна оборонна ударно-дистанційна граната] , — пояснили у прокуратурі.

Слідчі вручили 48-річному водієві Hyundai Accent підозру за ч. 1 ст. 262 (носіння, зберігання та придбання вогнепальної зброї, бойових припасів та вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України. Чоловікові обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як писав KHARKIV Today, 16 березня співробітники Держприкордонслужби під час перевірки позашляховика Land Rover Defender виявили радіостанцію, пістолет Форт-12Р та дозвіл на зброю, виданий на ім’я третьої особи і з 2019 року недійсний. Як виявилось, автомобіль був краденим.

Джерело