У Харкові показали картини загиблого добровольця «Фрайкору»

Фото: Харківська міська рада Артем Азаров загинув, захищаючи Харків.

Виставка мистецьких робіт Артема Азарова (позивний «Художник») відкрилася у Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого.

Артем Азаров був добровольцем підрозділу «Фрайкор». Загинув 5 березня 2022 року у віці 26 років під час мінометного обстрілу в боях під Харковом. Проведення виставки ініціювали його побратими.

Виставка Артема Азарова працює до 2 квітня. Фото: Харківська міськрада

Виставка триватиме до 2 квітня.

Артем Азаров народився 2 листопада 1995 року у Харкові.

У 2014-2018 роках отримав середню спеціальну художню освіту в Харківському художньому училищі за спеціальністю «Живопис». З 2018 навчався в Харківській державній академії дизайну та мистецтв. Твори Артема презентувалися на обласних і всеукраїнських мистецьких виставках.

З 2009 професійно займався боксом. Брав участь у створенні та діяльності ВПО «Фрайкор». З 2017 року здійснив 6 бойових ротацій на Донбас.

Роботи Артема Азарова. Фото: Харківська міськрада

«Талановитий художник, справжній аристократ духу, який умів мріяти і творити, він водночас був хоробрим воїном, що до останнього захищав свою країну і вірив у перемогу.», — йдеться на меморіальному сайті «Художника»

Артем Азаров похований на Шевченківському цвинтарі в місті Мерефа.

Як писав KHARKIV Today, під час контрнаступу на Харківщині загинув лідер «Фрайкору». Георгій Тарасенко обороняв Харківську область від початку повномасштабного вторгнення РФ.

Джерело