У Харкові загинули троє військових Інтернаціонального легіону

Таліта ду Вале. Фото: Daily Mail Ракета влучила у бункер з військовими.

Три тижні тому бразильці приєдналися до української армії, аби допомогти боронити Україну від російських загарбників.

У Харкові загинула 39-річна жінка-доброволець з Бразилії Таліта ду Вале та її 40-річний побратим Дуглас Буріго. Про це повідомляє Daily Mail. Інформацію про загибель Таліти ду Вале також підтвердив Інтернаціональний легіон захисту України.

«Вони обрали захист суверенітету України. Вирішили боротися та показати ворогові, що цінності свободи та демократії, які сьогодні разом захищає цивілізований світ, не можуть бути стертими й не будуть ракетами чи артилерією, — сказано на офіційній сторінці Інтернаціонального легіону у Facebook. — Хочемо вшанувати пам’ять нашої сестри та братів по зброї Таліти ду Вале, Дугласа Родрігеса Буріго та Андрієна Дугай-Леюдека».

Таліта ду Вале. Фото: Інтернаціональний легіон

Як повідомляє Daily Mail, Таліта ду Вале була моделлю та снайпером. Вона з побратимом Дугласом Буріго приїхала в Україну три тижні тому, знаходилася у Харкові. Обидва воювали проти російських окупантів у складі Інтернаціонального легіону. Під час обстрілу Харкова військова була у бункері. Російська ракета влучила в нього. Побратим повернувся, аби знайти Таліту, однак сам загинув під обстрілом.

Таліта ду Вале брала участь у гуманітарних місіях по всьому світу, зокрема, воювала проти ІГІЛу в Іраку. У Харкові вона відповідала за прикриття від наступу російських військ. Як зазначає Daily Mail з посиланням на родину Таліти ду Вале, військова пояснила рідним, що не зможе багато говорити, оскільки російські безпілотники відстежують мобільні телефони. Останній раз вона виходила на зв’язок з рідними, коли тільки переїхала у Харков з Києва (кінець минулого тижня).

Дуглас Буріго. Фото: Інтернаціональний легіонАндрієн Дугай-Леюдека. Фото: Інтернаціональний легіон

Як писав KHARKIV Today, на Харківщині загинули бійці Інтернаціонального легіону Рональд Вогелар  з Нідерландів та Вільфрід Блеріо з Франції. Їх вбили російські артилерійські снаряди.

Джерело