У Харкові залишилась чверть учнів

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today. Майже 40% дітей навчаються дистанційно з-за кордону.

У місті пошкоджено велику кількість шкіл, але всі вони працюють у дистанційному режимі.

У Харкові на кінець першого місяця навчання порахували учнів, які не поїхали. За офіційною інформацією Харківської міської ради, у Харкові зараз перебувають 25% учнів, ще 39% знаходяться за кордоном.

Як повідомили у департаменті освіти і науки, усі 210 шкіл міста дистанційно навчають майже 115 000 учнів. Також у харківських школах отримують освіту 654 дитини зі статусом внутрішньо переміщеної особи, з яких 441 учень — з тимчасово окупованих територій.

У місті залишаються та викладають понад 4 000 педагогів.

Нагадаємо, Харківська область через пів року російської війни була на третьому місці за кількістю зруйнованих і пошкоджених будівель освітніх закладів. Незважаючи на це, навіть ті школи, які окупанти вирішили зруйнувати дощенту, відкрилися у новому навчальному році. У місті вирішили спробувати втримати кожного, хто до 24 лютого був учнем однієї із харківських шкіл.

Щоби не втратити дітей, що опинилися в країнах Європи і навіть в Австралії, розробили два формати навчання — синхронний дистанційний для тих, хто не поїхав і асинхронний для тих, хто ходить до шкіл інших країн.  

Як писав KHARKIV Today, у Харкові знищено чотири школи, пошкоджено більше 100.

Джерело