У передмісті Харкова окупанти крали посуд та пральні машинки

Фото: ХОВА У селі замінували школу і дитячий садок.

Під час окупації Циркунів російська армія грабувала будинки місцевих жителів.

Окупанти забирали побутову техніку та навіть посуд.

«Там стояли кадирівці, представники бурятів і «ДНР», які поводились вкрай не по-людськи, безпринципно, без будь-якої моралі. Вони виносили з будинків абсолютно все, починаючи від побутового посуду, приладдя до пральних машин. Люди навіть намагалися пояснити: якщо у вас немає централізованого водопостачання, воно у вас не працюватиме. Вони приймали це як певні трофеї, навіть не розуміючи принципу дії цих пристроїв, — розповів у інтерв’ю «Радіо НВ» голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За його словами, повертатися до звільнених сіл ще дуже небезпечно. Під час відступу окупанти замінували територію.

«Заміновані приватні будинки, дитячі ліжечка, дитячі садки, школи, адміністративні будівлі, узбіччя… Міни розкидані абсолютно всюди вздовж дороги, детонують від будь-якого дотику до них. І у нас, на жаль, вже є жертви серед цивільного населення», — говорить голова адміністрації.

Щоб размінувати Циркуни, саперам знадобиться кілька тижнів. Потім у село приїдуть працівники комунальних служб, щоб налагодити подачу газу та електрики.

Село Циркуни, яке розташоване лише за два кілометри від Об’їзної Харкова, звільнили 7 травня. Воно було в окупації з початку війни.

Джерело