У вівторок у Харкові запустять метро

Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today Людей із метро продовжують відселяти.

На рейки вже подали напругу.

Харківське метро почне приймати пасажирів у вівторок, 24 травня. Про це повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, спілкуючись із харків’янами на одній зі станцій.

«Нам потрібно запускати метро, щоб запрацювало місто, економіка і все. Сьогодні військові зробили все можливе і неможливе, щоб у Харкові припинилися тотальні обстріли. Але ми з вами маємо поступово відбудовувати все», — пояснив мер.

За словами Терехова, людей поступово відселятимуть у відносно безпечні для обстрілу райони.

«Зрозуміло, що це не Салтівка, а буде більш-менш центральна частина міста, куди сьогодні не добивають ракети. Там ми забезпечимо вам нормальні умови проживання, харчування, медикаменти. Дітям буде школа або вихователі дитячих садків. І у вас будуть нормальні, людські умови — гаряча вода, душ, зможете самі приготувати, вам привозитимуть харчування, дбатимемо про вас. Буде набагато краще. І безпека, першим номером усюди йде безпека. Тому я вас попрошу, щоб ви не сприймали це, що хтось когось виганяє. Тут ходитимуть потяги, бо найбезпечніший вид транспорту сьогодні для всіх харків’ян — це метрополітен. І я вас благав свого часу спуститися в метро і жити тут, бо це найбезпечніше, ви цим зберегли життя», — розповів Терехов тим, хто лишається на станції метро.

Харківський міський голова уточнив, що завдання — усім людям забезпечити нормальний транспорт і перезапустити економіку.

«Тому що повинні працювати підприємства. Я сьогодні розмовляв з усіма директорами підприємств, щоб вони починали і запускали потихеньку роботу. Це податки, це пенсії, це зарплати, це, зрештою, будівництво нових мікрорайонів. Тому акуратно, спокійно, переходитимемо без будь-якого тиску. Але ви мене повинні почути і зрозуміти, я хочу вам зробити якнайкраще», — повідомив мер.

Терехов додав, що для переселення підшукують найбільш безпечні місця.

«Ми підженемо транспорт, бо ви з речами, куди ви поїдете і як? Покажемо вам куди. Повірте, ми даємо для харків’ян найкраще. Студентів не братимемо, щоб ви зрозуміли, а на ці місця вас переселимо. Потім, дай Боже, військові дії ще далі відійдуть. Ви повинні зрозуміти самі для себе, на сьогоднішній день жодне з міст, поки йде війна в Україні, не гарантує безпеку від ракет і від літаків, незважаючи на те, що є протиповітряна оборона, якась ймовірність цього є. Але ймовірність є у всій Україні. Я підшукую найбезпечніші місця з того, що ми розуміємо разом із військовими», — поінформував Харківський міський голова.

Нагадаємо, 20 травня на контактні рейки Харківського метро подали напругу, людей просять бути обережними.

Джерело