У звільнених передмістях Харкова досі лежать розбиті гелікоптери та російські бомби

Фото: Харьковская областная прокуратура У трьох визволених селах побував керівник Харківської обласної прокуратури.

Під час огляду Малої Рогані, Бісквітного та Вільхівки слідчі виявили залишки російської техніки.

8 травня керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков оглянув звільнені від російських окупантів населені пункти – Мала Рогань, Бісквітне та Вільхівка Харківського району. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

«Отримана інформація буде використана слідчим органом для призначення експертиз з метою отримання даних про види застосованої російськими загарбниками зброї, підтвердження місць, з яких здійснювалися артилерійські обстріли, та збитків, завданих внаслідок цих обстрілів», — пояснили у прокуратурі.

Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура ПопереднійНаступний

Як писав KHARKIV Today, Мала Рогань була окупована російськими військами з першого дня війни. Вони не пропускали в село гуманітарну допомогу — мінували дорогу, вибратися звідти місцеві жителі могли лише пішки.

25 березня бійці 92-ї окремої механізованої бригади та військовослужбовці Харківського гарнізону звільнили село Мала Рогань. Ще кілька днів тривало зачистка та розмінування території.

Джерело