За 120 днів війни загинули 45 дітей із Харківщини

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today Поранені ще 137 дітей.

Діти гинуть від ворожих обстрілів у власних будинках і під час евакуації.  

Внаслідок війни на Харківщині вже загинуло 45 дітей, поранено — 137. Стало відомо про обставини загибелі кількох дітей ще на початку весни. Відповідну інформацію надала Харківська обласна прокуратура. 

«Жертвою «визволителів» став 15-річний  хлопчик, який навчався в Малоданилівському ліцеї та займався танцями. Усе це в одну мить зруйнував трагічний випадок: 7 березня  під час обстрілу Дергачів хлопчик втратив одну ногу. Зараз він перебуває у Нідерландах на лікуванні», — повідомили там.

Раніше повідомляли: Обстріл Печенігів. Поранені семеро жителів, у тому числі діти

За даними прокуратури, під час нічного авіаудару по Ізюму в березні загинуло двоє дітей віком три та девʼять років. У будинок потрапив снаряд, діти померли.

«Втекти від російських загарбників не вдалося ще одній родині. Намагаючись виїхати з селища Лісне (колишній Дергачівський, укрупнений Харківський район) на автівці з білими прапорами до більш безпечного місця, родина потрапила під обстріл окупантів із танка. На місці загинув батько сімейства, якому було лише 42 роки та 9-річна донька. Мати та 17-річний син отримали поранення», — розповіли там.

Регулярними бомбардуваннями та обстрілами об’єктів цивільної інфраструктури та житлових кварталів окупанти пошкодили у Харкові 224 заклади освіти. Повністю знищений 21 заклад освіти. На території області, за попередніми даними, внаслідок обстрілів пошкоджені 166 закладів освіти. Також зруйновані якоюсь мірою будівлі 48 закладів професійно-технічної та вищої освіти.

Раніше повідомляли: На півночі Харківщини загарбники вбили восьмирічну дівчинку

«Цинізм окупантів дозволяє їм обстрілювати й дитячі заклади охорони здоров’я. Станом на 24 лютого у дитячій клінічній лікарні Харкова перебувало 320 дітей. Під час обстрілу окупантів у лікарні зникла електроенергія, без якої неможлива робота медичної апаратури, яка забезпечує життя маленьких пацієнтів, що перебувають у реанімації. Повторний обстріл території лікарні відбувся 1 березня. У цей час медики проводили операцію. Проте, незважаючи на обстріли окупантів, лікарі врятували життя дитини та закінчили операцію», — зазначили у прокуратурі. 

Там додали, також під ракетний удар окупантів потрапив дитячий оздоровчий табір у Чугуївській громаді, що суттєвого його пошкодило.

Тих, хто став свідками військових злочинів РФ, внаслідок яких постраждали діти, просять повідомити про це за телефоном: +38 068 012 52 89. Свідкам гарантують конфіденційність. 

Джерело