За 90 днів російської війни загинуло понад 700 жителів Харківської області

Иллюстративное фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today Інформація про загиблих із тимчасово окупованих територій надходить із запізненням.

У Харківській області внаслідок війни загинуло 707 людей, зокрема 36 дітей.

За останню добу стало відомо про загибель 22 цивільних осіб та семи дітей. Вони загинули не вчора, але інформація про це надійшла лише зараз. Про це повідомив начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов.

«Додано інформацію про загиблих у війні на тимчасово окупованій території області та тих, яких люди самі ховали (але інформація надійшла саме зараз). Переважна більшість — з Ізюмського району», — пояснив Болвінов.

Як пише «Суспільне»  з посиланням на Сергія Болвінова, інформація про загиблих надходить, крім Ізюмського району, з Малої Рогані, Вільхівки, Циркунів, Старого Салтова. Діти, які внесені до статистики минулої доби, загинули на звільнених та окупованих територіях.

«П’ятеро дітей загинули на звільнених територіях. Одна дитина загинула внаслідок артобстрілу на території Чугуївського району 25 лютого — це 10-річна дівчинка, вона зараз похована на тимчасово окупованій території, до поліції звернулася родичка і повідомила про цей факт, ми його зареєстрували. Також внесли інформацію про смерть 11-річного хлопчика, який ще у березні загинув під час повітряного бомбардування», — сказав Болвінов.

Як писав KHARKIV Today, 20 травня внаслідок артилерійського обстрілу російськими окупантами селища Чкаловське Чугуївського району Харківської області від тяжкого поранення загинув 16-річний хлопець. 

Джерело