Брали «Пітер» та «Москву» – як танкісти Залізної бригади з Хмельниччини звільняли Харківщину

Бойова робота 3-ї окремої танкової Залізної бригади – взяття потужних укріплених районів ворога “Москва” та “Пітер” на Харківщині відкрило шлях для звільнення Байрака, Балаклії, Куп’янська та Ізюма.

Як ламали оборону рашистів, розповідають у сюжеті «Радіо Свобода» воїни 3-ї окремої танкової Залізної бригади.

Матеріал отримав велику кількість схвальних відгуків від іноземних читачів. На сторінці у фейсбук 3-тьої окремої танкової Залізної бригади опубліковано окремі із них:

«Що мене вразило в цій операції, так це вміле керування військами з використанням безпілотних літальних апаратів та досвід солдатів у розмінуванні, що врятувало життя та техніку. Безцінно!»

«Шалена повага до цих хлопців, гадки не маю, як вони ходять з яйцями такого розміру. Я сподіваюся, що світ скоро повернеться до України».

«Ви захисники Європи, нехай усі повернуться додому, світ з вами на всьому шляху України. Слава Україні з Данії»

«Ці українські солдати дивовижні. Їм треба захоплюватись та поважати. Я бачу багато «зрілих» чоловіків, що воюють за Україну, а не купку маленьких незрілих прохвостів, як у російських військах. Дай Боже здоров’я цим хоробрим воїнам! Серед усієї метушні, що відбувається навколо них, вони зберігають спокій, зберігають холоднокровність та зібраність. Щодня вобни знають, що є шанс, що це може бути їхній останній бій, але вони борються за праву справу. Я з нетерпінням чекаю на той день, коли Україна переможе і ці солдати зможуть повернутися додому до своїх близьких. Нехай благословить Бог Україну та її солдатів, мирних жителів, дітей та тварин. Нехай вони незабаром знайдуть спокій і зможуть спати, не побоюючись смерті. Слава Україні та благодаті! Великий респект із США»

«Не можна забувати, що Росія справді направила в цю «спецоперацію» свої найбільш підготовлені війська (більшість з яких наразі мертві чи поранені), а також направила та використала свою найкращу техніку. Отже, є величезна перемога України в тому, що вона не програла цю війну і не здалася на початку, але те, що вони (українські солдати) задокументували під час цього контрнаступу, просто захоплює дух у всіх аспектах, і ми бачимо, що реакція Росії (мобілізація, погрози ядерними ударами тощо) є дуже серйозною. Щоразу, коли Росія загрожує застосуванням ядерних ударів, це визнання того, що вони програють цю війну».

«Так працює професійна армія. Вражаючий. Так тримати. Слава Україні!»

Джерело