Директорку хмельницької аптеки оштрафували за порушення стану військового обліку

Директорка ТОВ «Хмельницька міська перша аптека» звернулася до Хмельницького міськрайонного суду із позовом до ТЦК про скасування постанови начальника ТЦК, якою її було притягнуто до адміністративної відповідальності – штрафу в розмірі 5100 грн. за ч. 2 ст.210-1 КУпАП.

Згідно з матеріалами справи, у жовтні 2023 року під час планової перевірки стану військового обліку в ТОВ, яке є міською аптекою, було встановлено, що згідно наказу від 30.12.2022 року за ведення військового обліку відповідає директор – позивачка.

Під час перевірки було встановлено, що в даній організації працюють 70 осіб, які мають фармацевтичну спеціальність, з них 20 осіб мають відповідні військово-облікові документи та перебувають на військовому обліку. Втім, при прийняті на роботу громадян, які є військовозобов`язаними та мають фармацевтичну освіту, працевлаштування відбувається без військово-облікового документа, чим порушено вимоги ст. 21 Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Не погоджуючись із постановою ТЦК, позивачка вказала, що всі вказані в протоколі працівники, які не стоять на військовому обліку, офіційно почали працювати до прийнятої постанови Кабінету Міністрів №1487 від 30.12.2022 року, а ті працівники, які почали працювати після вказаної постанови, успішно стоять на військовому обліку. Тому просить постанову визнати протиправною та скасувати.

Суд відхилив зауваження позивачки та  зазначив, що оскаржувана постанова ТЦК є законною та в діях позивачки – директорки ТОВ «Хмельницька міська перша аптека» є склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 210-1 КУпАП, у зв`язку з чим зазначена постанова підлягає залишенню без змін.

Джерело