Голова сільради на Хмельниччині отримала 7 років тюрми з конфіскацією майна за земельні махінації

На Хмельниччині суд визнав винуватою очільницю Сахновецької сільради Світлані Власюк у незакінченому замаху на розтрату чужого майна.

Зловживаючи своїм службовим становищем, посадовиця підробила витяги з рішення сесії сільської ради щодо відведення у власність громадян для ведення особистого селянського господарства земельної ділянки комунальної власності площею 15 га вартістю 963 000 грн у приватну власність семи місцевих жителів, серед яких був її чоловік.

Її дії вчасно викрито правоохоронними органами.

У суді жінка свою вину не визнала. Розповіла, що справді працювала на посаді Сахновецької сільської голови з листопада 2015 року по листопад 2020 року, втім жодної зацікавленості у підроблені документів у неї нібито не було. Чому на зазначених витягах були її підписи – пояснити не змогла.

Вироком Ізяславського районного суду жінці призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з використанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, строком на 3 роки з конфіскацією усього майна, крім житла.

Джерело