Громади Хмельниччини взяли участь у Міжнародній конференції з відновлення України

В Берліні відбулась дводенна Міжнародна конференція з відновлення України – Ukraine Recovery Conference (URC2024). У ній вперше були представлені муніципалітети України зі своїми проєктами. Презентували їх і три громади Хмельниччини.

Німеччина та Україна спільно провели Конференцію 11 та 12 червня 2024 року в Берліні під слоганом – Об’єднані у захисті. Об’єднані у відновленні. Сильніші разом.

Міжнародна конференція з питань відновлення України протягом двох днів об’єднала лідерів урядів низки країн, міжнародних організацій, органів місцевого самоврядування, бізнесу та громадянського суспільства.

Ключова мета URC2024 – консолідувати сталу міжнародну підтримку для відновлення, відбудови, реформування та модернізації України. Йдеться про екстрену допомогу в задоволенні невідкладних потреб, реалізацію проєктів швидкого відновлення, створення привабливих умов для бізнесу та приватних інвестицій, активне залучення громадянського суспільства у процеси відбудови.

Протягом всієї Конференції на стенді Асоціації міст України можна було отримати інформацію щодо громад-учасниць URC2024. Загалом 78 українських муніципалітетів презентували свої проєкти. Хмельниччину на заході представляли три громади – Хмельницька міська та Чемеровецька і Ярмолинецька селищні.

Вони презентували пріоритетні проекти, готові до реалізації. Зокрема, реконструкції, капітальні ремонти і будівництво навчальних і медзакладів, спорудження укриттів та інше, що зареєстровані на порталі DREAM.

Передбачалося, що захід забезпечить платформу для зацікавлених сторін, які залучені або хочуть взяти участь у відновленні, реконструкції, реформуванні та модернізації України. У його рамках також відбувся бізнес-ярмарок для компаній, щоб представити свою діяльність в Україні та сприяти діалогу щодо країни відновлення між представниками державного та приватного секторів.

Джерело