Жителям Хмельниччини слід бути готовими до вимкнень електроенергії, які триватимуть по 4 години та більше

Внаслідок масованого ракетного удару, ситуація в енергосистемі критична. Наразі на Хмельниччині запроваджено графіки як аварійних відключень, так і погодинних відключень.

На жаль, офіційний сайт АТ «Хмельницькобленерго» працює з перебоями. Внаслідок великої кількості одночасних звернень, сторінка «Відключення за адресами» періодично недоступна.

Зважаючи на складність ситуації, будьте готові до частих вимкнень електричної енергії, які можуть тривати по 4 години та більше, інформують в АТ «Хмельницькобленерго».

Адже за однією адресою може бути застосовано і графік погодинних відключень, і графік аварійних відключень. Графіки можуть застосовуватися як одночасно, так і почергово. Все залежить від того, наскільки великий дефіцит електроенергії в системі та які розпорядження надходять від НЕК «Укренерго».

Зверніть увагу, що Графік аварійних відключень запроваджується в дуже швидкому режимі і тільки в разі раптового виникнення аварійного дефіциту потужності в об’єднаній енергосистемі України. В диспетчерів зазвичай є 15 хвилин для виконання розпоряджень НЕК «Укренерго». Тому попередити споживачів заздалегідь неможливо.

Але розуміючи важливість, енергетики працюють над синхронізацією Графіка аварійних відключень із Графіком погодинних відключень, який опубліковано на офіційному сайті Товариства у розділі «Відключення» https://cutt.ly/dMRh9Vr. Варто періодично відслідковувати Порядок черг та графік, у них можуть виникати зміни.

Джерело