На Хмельниччині перевіряють скарги споживачів на необґрунтовані нарахування комунальних послуг

До Держпродспоживслужби в Хмельницькій області за три останні місяці надійшли чотири скарги щодо захисту прав споживачів у сфері надання житлово-комунальних послуг. Три позапланові перевірки в установі вже провели.

«Споживачі скаржаться на необґрунтовані суми нарахувань з постачання та розподілу природного газу, електричної енергії, теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами» – розповіла начальниця управління захисту прав споживачів і контролю за регульованими цінами ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Олена Лошанюк.

Також, каже Олена Лошанюк, є колективні звернення на суб’єкти господарювання (ЖЕКи) щодо порушення норм законодавства про захист прав споживачів у сфері надання житлово-комунальних послуг: не виконання ними робіт, прописаних в умовах договору зі співвласниками квартир, йдеться у матеріалі Суспільного.

«Всі скарги розглянуті, перевірки проведені та споживачі задоволені» – зазначила чиновниця.

З березня поточного року Держпродспоживслужба відновила позапланові перевірки за дотриманням суб’єктами господарювання вимог законодавства щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін, захисту прав споживачів та метрологічного нагляду у сфері надання житлово-комунальних послуг.

«Якщо вас цікавить питання стосовно правомірності нарахування оплати за житлово-комунальні послуги; маєте запитання щодо захисту ваших прав у сфері надання житлово-комунальних послуг; або, ви отримуєте неякісні житлово-комунальні послуги — звертайтеся до Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області».

Для того, щоб надіслати скаргу потрібно:

  • заповнити форму на офіційному сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області за посиланням https://consumerhm.gov.ua/index.php;
  • листом на електрону пошту [email protected];
  • в паперовому вигляді на поштову адресу: вул. Шевченка, 53, м.Хмельницький, 29001.

Джерело