На Хмельниччині притягнули до адміністративної відповідальності вчительку, яка декілька днів підряд пиячила

У Старокостянтинівському районному суді розглянули адміністративну справу, що надійшла від відділу поліції № 1 Хмельницького районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області, про притягнення до адміністративної відповідальності жінку, яка має на утриманні неповнолітню дитину, працює вчителем, за ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Мова йде про невиконання батьківських обов’язків.

Згідно з матеріалами суду, жінка 19 листопада 2023 року за місцем свого проживання «ухилилася від виконання передбачених законодавством обов’язків, щодо належного виховання свого неповнолітнього сина, а саме: не створила необхідних умов проживання та виховання своєї дитини, вживала алкогольні напої (горілчані вироби та пиво алкогольне) декілька днів підряд, при цьому дитина була без належного догляду та нагляду, допустила в будинку неналежний санітарний стан. Такими діями вчинила адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 184 КУпАП».

У судовому засіданні вину в інкримінованому адміністративному правопорушенні визнала, у вчиненому розкаялась, зобов’язалася не повторювати порушень.

Дослідивши матеріали справи, суд постановив: «Визнати винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та накласти на неї адміністративне стягнення у виді попередження. Стягнути на користь держави 536 грн 80 коп. судового збору».

Джерело