На Хмельниччині провели семінар «Основи кібербезпеки: кібергігієна та методи викладання”

На Хмельниччині провели дводенний семінар для методистів закладів системи загальної середньої освіти області під назвою «Основи кібербезпеки: кібергігієна та методи викладання”. Під час теоретичного та практичного семінарів представники освітньої галузі навчаться не лише  вміти захищати свою інформацію, особливо конфіденційну та фінансові дані, а й розширити свій кругозір щодо кібербезпеки, усвідомити важливість, необхідність та актуальність цієї безпекової системи.

Організатором семінару є Представництво Фонду Цивільних досліджень та розвитку США в Україні, за сприяння якого підписаного головою обласної ради Віолетою Лабазюк Меморандуму про взаєморозуміння минулого року Хмельниччина першою долучилася до   впровадження безпечних інформаційно-комунікаційних технологій в територіальних громадах краю.

Віолета Олександрівна також долучилась до заходу в онлайн-форматі та побажала учасникам продуктивної роботи, конструктивних дискусій, результати яких сприятимуть зміцненню державної системи освіти, обізнаності ваших учнів та їх готовності протистояти викликам у сфері інформаційної безпеки.

Голова ради також зазначила, що результати заходу мають бути спрямовані на модернізацію поточної системи кібербезпеки, оцінку ризиків, побудову моделей, аналізу поточної ситуації та пропозицій щодо вирішення нагальних проблем.

Джерело