На Хмельниччині триває другий курс підготовки до національного спротиву – ОВА

У Хмельницькому обласному центрі підготовки населення до національного спротиву триває другий курс навчання. Ця ініціатива є важливим кроком у посиленні обороноздатності країни та забезпеченні безпеки громадян, повідомили в ОВА.

Як відомо, підготовка населення до національного спротиву – це один із ключових напрямків комплексного захисту України від зовнішньої агресії. Мета таких курсів – навчити людей діяти в екстремальних ситуаціях, надавати першу медичну допомогу, орієнтуватися на місцевості та захищати себе та своїх близьких.

Програма навчання включає широкий спектр дисциплін:

  • вогнева підготовка: тактичне пересування груп у різних зонах, те, як прикривати побратима, рухатись під час обстрілу, виходити із зони ураження, окопуватися і багато іншого, що може врятувати життя;
  • тактична медицина: надання першої долікарської допомоги, евакуація поранених;
  • топографія та навігація: орієнтування на місцевості за допомогою карти та компаса, визначення азимутів;
  • інженерна підготовка: виявлення та нейтралізація вибухонебезпечних предметів, обладнання укриттів;
  • зв’язок: використання радіостанцій та інших засобів зв’язку;
  • БПЛА: навички управління дронами різних типів, від розвідки у важкодоступних районах до ураження ворожих цілей за допомогою FPV-дронів;
  • фізична підготовка: розвиток сили, витривалості та координації рухів.

Інструктори Центру – ветерани із бойовим та життєвим досвідом, які на власних прикладах навчають того, що врятувало їх життя.

Учасники курсів отримають практичні знання та вміння, які можуть знадобитися в екстремальних ситуаціях. Під час курсів учасники знаходять нових друзів й однодумців, опановують нові навички, які дозволяють відчувати себе більш впевнено в будь-якій ситуації.

Записатися на курси можна за телефоном: +380 (63) 581 93 28.

Джерело