На Хмельниччині від шахрайських дій псевдобанкірів постраждав 81-річний пенсіонер

До поліції надійшло звернення про шахрайство, пов’язане з банківським рахунком, від якого постраждав 81-річний кам’янчанин.

16 листопада близько 10:30 години шахрай зателефонував на мобільний телефон пенсіонера, представившись працівником служби безпеки банку. Незнайомець повідомив потерпілому, що задля здійснення заходів безпеки, пов’язаних з його банківським рахунком, потрібно зробити грошовий переказ. Нічого не підозрюючи, потерпілий через додаток перерахував на невідомий банківський рахунок 15900 гривень. В той момент пенсіонер не зрозумів, що до нього телефонують шахраї – так майстерно вони ввійшли в його довіру.

За даним фактом дізнавачі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України та проводять досудове розслідування, інформують у поліції.

Наразі поліцейські Кам’янеччини під час роз’яснювальної роботи особливу увагу звертають на осіб похилого віку, адже це найбільш вразлива категорія громадян, які досить часто потрапляють на гачок шахраїв.

Джерело