На Хмельниччині водій звів наклеп на інспектора Укртрансбезпеки за нібито вимагання хабаря

Водій відмовився від звинувачень інспектора Укртрансбезпеки після попередження про відповідальність за надання недостовірної інформації.

Водій вантажівки, якого інспектори Укртрансбезпеки в Хмельницькій області зупинили для перевірки документів, намагався звести наклеп на працівників ДСБТ за нібито вимагання хабаря у розмірі 5 тис. грн, інформують у відомстві.

Перевізник звернувся за номером екстреної служби Національної поліції “102” із повідомленням про вимагання хабаря. Проте він не був обізнаний, що усі дії інспекторів під час спілкування із водіями фіксуються на бодікамери. Це стало для скаржника неприємним «сюрпризом».

Під час розмови із начальником відділу нагляду (контролю) Укртрансбезпеки у Хмельницькій області Олександром Гречаником водій був попереджений про відповідальність за надання неправдивої інформації ( ст. 383 ККУ – завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення) і був змушений зізнатися у тому, що збрехав.

Зазначимо, завідомо неправдиве повідомлення карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до двох років.

Джерело