На Хмельниччині запрацював Центр рекрутингу української армії

У Хмельницькому сьогодні, 17 липня, розпочав роботу Центр рекрутингу української армії. Тут охочі вступити до лав Збройних Сил України зможуть дізнатися більше про військову службу, обрати для себе спеціальність, згідно побажань та здібностей.

«Завдяки співпраці з місцевим самоврядуванням буквально за кілька місяців з’явився рекрутинговий центр, в якому створені чудові умови для ефективної комунікації між громадою і ЗСУ. Це майданчик, де добровольці зможуть прийти, отримати інформацію про ті чи інші роди військ. Зважаючи на свій власний досвід, навички, освіту, можуть самостійно обрати підрозділ ЗСУ, ДПСУ, Національної гвардії або Національної Поліції України» – зазначив начальник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.

В центрі наразі працюватиме двоє рекрутерок. Це цивільні жінки, працівниці Центру надання адміністративних послуг, які пройшли відповідне навчання. Вони консультуватимуть охочих вступити до лав Збройних Сил України щодо актуальних військових спеціальностей, йдеться у матеріалі Суспільного.

Рекрути зможуть обирати військову спеціальність відповідно до своїх побажань та здібностей, розповідає уповноважений Міністерства оборони з питань рекрутингу Олексій Бежевець.

«Тут не роздають повісток. Мене щоразу просять про це нагадати. Ми допомагаємо саме і визначитися і потрапити на конкретну посаду в конкретний підрозділ. Чому це важливо? Тому що зазвичай, так склалося, є питання, чи дійсно це працює? А як це працює? А чи дійсно я потраплю туди, куди мене рекрутували? Ми всіх контролюємо, ми всім допомагаємо, ми всіх супроводжуємо, аж до того, поки людина не зайде після оформлення, після навчання — місяць базового загальновійськового і ще, можливо, кількох тижнів фахового. Тим не менше, навчена людина зрештою потрапляє в свій підрозділ», — говорить Олексій Бежевець.

Зі слів Олексія Бежевця, із відкриттям запрацює й телефонна лінія, куди громадяни зможуть звертатися на правах анонімності. Така практика вже запроваджена в інших рекрутингових центрах України.

Відкритий у Хмельницькому рекрутинговий центр — 28-й по Україні. У Центрі рекрутингу можна:

–  ознайомитися з вакансіями в ЗСУ та інших силових структурах; –  отримати консультації щодо проходження військової служби; –  пройти профвідбір та психологічне тестування; –  дізнатися про соціальні гарантії та пільги для військовослужбовців; –  записатися на співбесіду з представниками конкретної військової частини.

Адреса: м. Хмельницький, вул. Соборна, 16 (в приміщенні ЦНАПу), працює з понеділка по четвер з 8:00 до 16:00, у п’ятницю – до 15:00. http://recruiting.mod.gov.ua

Джерело