На кордоні затримали жителя Хмельниччини, який надав прикордоннику підроблену довідку ВЛК про непридатність до служби

У Чернівецькій області судитимуть 47-річного жителя Хмельницької області, який за допомогою підроблених документів намагався перетнути державний кордон.

«Під час досудового розслідування співробітники відділення поліції № 4 (м. Герца) Чернівецького РУП з’ясували, що у квітні цього року в селі Тереблече на контрольно-пропускному пункті «Порубне» 47-річний житель Хмельниччини надав інспектору прикордонної служби підроблене посвідчення військовозобов’язаного та довідку ВЛК про непридатність до служби.

Крім цього, поліцейські з’ясували, що чоловік спільно з невстановленою на даний час особою, виготовили вказані документи на бланках паперу, проставили письмові відмітки, підписи від імені керівників установ та підробили печатки» – йдеться у повідомленні відділу комунікації поліції Чернівецької області.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Герцаївського відділу Чернівецької окружної прокуратури завершили досудове розслідування, матеріали якого з обвинувальним актом скерували до суду для розгляду.

Фігуранту інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 і 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

 

Джерело