На війні з рашистами загинув освітянин з Хмельниччини

На фронті, захищаючи Україну, загинув вчитель історії навчально-виховного комплексу села Малиничі, що у Хмельницькому районі, Олександр Анатолійович Прохніцький, інформує Суспільне.

«Чорним вороном у шкільну родину прилетіла звістка про загибель нашого колеги, вчителя історії Прохніцького Олександра Анатолійовича. Коли в Україну увірвалася біда – він не залишився осторонь. Щирий, справедливий, невгамовний, справжній патріот своєї держави, спочатку Олександр Анатолійович займався волонтерством, а згодом став пліч-о-пліч з побратимами у боротьбі з ворогом. Нехай душа загиблого воїна знайде вічний спокій. Герої не вмирають! Олександр Анатолійович залишиться назавжди в пам’яті шкільної родини», — повідомив на своїй Facebook-сторінці директор навчального закладу Володимир Гусар.

Співчуття родині загиблого Олександра Прохніцького висловив також колектив Хмельницької СЗОШ І-ІІІ ступенів №6.

«Біда торкнулась родини Хмельницької СЗОШ І-ІІІ ступенів №6. Загинув чоловік нашої колеги Юлії Прохніцької. Олександр завжди був веселий, життєрадісний, вічний жартівник, людина мирної професії- вчитель історії. Наші співчуття дружині Юлії, сину Назару та матері… На жаль, Герої помирають, але пам’ять про них залишається в наших серцях назавжди…», — зазначено у дописі Хмельницької СЗОШ №6.

Дописи про героїчну смерть свого колишнього випускника розмістили навчальні заклади, де навчався Олександр Прохніцький – Хмельницька СЗОШ №12 та Кам’янець-Подільський Національний університет імені Івана Огієнка.

«Клята війна принесла в нашу шкільну родину горе. Загинув Прохніцький Олександр, випускник СЗОШ № 12 2002 року. Уся шкільна родина висловлює співчуття родині загиблого…», — йдеться у групі СЗОШ №12 у Facebook.

«Історичний факультет спіткала велика втрата. Героїчно загинув наш випускник Олександр Прохніцький. Вічна пам’ять! Герої не вмирають», — написав декан історичного факультету КПНУ імені Огієнка Анатолій Глушковецький.

У Героя залишилась дружина, син та мати.

Джерело