Начальник Хмельницької ОВА привітав поліцейських області з професійним святом

Сьогодні начальник Хмельницької ОВА Cергій Тюрін участь у заході з нагоди відзначення 9-ї річниці Дня Національної поліції України.

У своїй промові він підкреслив важливу роль Національної поліції у забезпеченні безпеки та правопорядку в країні, особливо в умовах жорстокої війни росії проти України.

“Українська поліція – це один із найпотужніших інститутів безпеки українського народу та держави. Війна загострила різні аспекти життя кожної людини, але поліція у час війни має високий ступінь довіри українців, що є показником професійності, мужності, відданості справі і людської гідності наших поліцейських,”- зазначив Сергій Тюрін.

Він також висловив щиру вдячність працівникам поліції за їхню самовіддану працю, героїзм та стійкість, продемонстровані у боротьбі з ворогом.

“Поліція стереже порядок, спокій і безпеку на вулицях Хмельниччини. Першою прибуває на місця варварських російських ракетних обстрілів, допомагає, документує злочини російських терористів. Щиро дякую вам за віддану службу, за принциповість, за допомогу жителям області. Бажаю вам сил, наснаги, злагоди в родинах. Нехай мужність, сміливість і рішучість будуть завжди з вами в усіх ситуаціях,” – наголосив очільник області та вручив відзнаки ОВА кращим поліцейським Хмельниччини.

Нагадаємо, що 4 липня, в Україні відзначають День Національної поліції. Цю дату святкування затвердили у 2018 році. Раніше його відзначали 4 серпня — у день підписання Президентом України Закону України «Про Національну поліцію».

Після Революції гідності, Україна використала досвід Грузії у реформуванні правоохоронної системи. Вже восени 2014 року була представлена концепція реформування Міністерства внутрішніх справ, в якій передбачалося створення Національної поліції замість міліції.

2 липня 2015 року Верховна Рада ухвалила закон «Про Національну поліцію», а 4 липня на Софійській площі у Києві склав присягу перший штат Національної поліції. Другим містом, де запрацювала поліція, став Львів, а третім – Одеса. Весь процес впровадження проєкту в українських містах тривав рік.

Указом Президента України від 4 квітня 2018 року № 97 було внесено зміну до Указу Президента України від 9 грудня 2015 року № 693, яким встановлено, що День Національної поліції України відзначається щорічно 4 липня — на честь події, коли перші патрульні поліцейські прийняли першу присягу.

Джерело