Новим очільником обласного Департаменту освіти та науки став професор кафедри права ХНУ

Сьогодні перша заступниця начальника Хмельницької ОВА Оксана Вжешневська представила освітянам новопризначеного директора Департаменту освіти та науки ОВА – Олександра Пунду.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у соцмережі.

«Олександр Олегович – освітянин з досвідом. Свою кар’єру розпочав з Хмельницького університету управління та права. До призначення на посаду працював професором кафедри права Хмельницького національного університету.

Перед освітянами стоїть багато відповідальних завдань. Тож бажаю колезі міцного здоров’я, сил та натхнення для успішної їх реалізації» – зазначила чиновниця.

За інформацією Суспільного, Олександр Пунда народився 17 вересня 1976 року в Хмельницькому.

У 1998 році закінчив з відзнакою Хмельницький інститут регіонального управління та права за спеціальністю “Правознавство”, здобувши кваліфікацію “спеціаліст-юрист”.

З липня 1998 по липень 2003 — асистент, старший викладач кафедри кримінального права та процесу Хмельницького інституту регіонального управління та права.

У 2002 році у Національній академії внутрішніх справ України захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук на тему: “Використання даних, одержаних в результаті застосування науково-технічних засобів, для доказування в кримінальному процесі” за спеціальністю “Кримінальний процес та криміналістика, судова експертиза”.

З грудня 2005 року працював доцентом кафедри економічної теорії, професором кафедри міжнародних економічних відносин ВПНЗ “Хмельницький економічний університет”.

З жовтня 2012 по березень 2016 року — заступник директора з наукової роботи Державного науково-дослідного інституту митної справи.

У 2018 році в університеті Державної фіскальної служби України захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора юридичних наук на тему “Адміністративно-правове регулювання забезпечення здійснення особистих немайнових прав” за спеціальністю “Адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право”.

20 квітня 2021 року був призначений на посаду доцента кафедри права  Хмельницького національного університету. 29 червня 2023 року на підставі результатів голосування вчена рада ХНУ прийняла рішення про присвоєння вченого звання професора по кафедрі права.

Одружений. Дружина — Дар’я Арзянцева, працює у Хмельницькому університеті управління та права на посаді доцента кафедри менеджменту, фінансів, банківської справи та страхування.

 

Джерело