Робоча група Хмельницької ОВА виявила порушення у використанні бюджетних коштів ДЮСШ «Колос»

З метою формування бюджету 2025 року управлінням молоді, фізичної культури і спорту Хмельницької ОВА було створено робочу групу по здійсненню контролю за витрачанням бюджетних коштів.

Основним завданням робочої групи було вивчити питання доцільності отримання бюджетних коштів громадськими організаціями та об’єднанями, фінансування яких здійснюється з обласного бюджету.

Комісії вдалося вивчити цільове використання коштів наступних організацій: Хмельницька обласна організація ФСТ «Динамо» України, Хмельницька обласна організація ФСТ «Колос» та Хмельницька обласна організація ФСТ «Україна».

У робочі групі зауважили, що Хмельницькою обласною комплексною дитячо-юнацькою спортивною школою «Колос» не надано у повному обсязі документи для вивчення, попри неодноразове звернення управління молоді, фізичної культури і спорту.

Однак навіть з тих документів, які отримала робоча група, виявлено ознаки порушень у роботі закладу та використанні бюджетних коштів.

З огляду на це, є підстави вважати, що робота в ХОК ДЮСШ «Колос» ведеться з порушеннями чинного законодавства, тому наявні підстави для припинення її фінансування.

Робоча група прийняла рішення рекомендувати управлінню молоді, фізичної культури і спорту Хмельницької ОВА припинити фінансування Хмельницької обласної організації ФСТ «Україна» та ХОК ДЮСШ «Колос».

Робоча група радить управлінню передбачити додаткові штатні одиниці тренерів-викладачів у Хмельницькій обласній ДЮСШ з метою збереження тренерського складу та контингенту вихованців.

Керівництву ФСТ «України» та ДЮСШ «Колос» рекомендують розглянути можливість фінансування за рахунок членських внесків або інших надходжень не заборонених чинним законодавством.

Незважаючи на припинення фінансової підтримки Хмельницької обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Україна», кошти на проведення заходів будуть враховані в календарному плані фізкультурно-спортивних заходів на 2025 рік. Так само будуть заплановано кошти на спортивні заходи і для Хмельницької обласної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос».

Джерело