Селищного голову з Хмельниччини відзначено орденом «За мужність» ІІІ ступеня

Указом Президента України від 17 листопада 2022 року Андрія Шутяка відзначено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

«За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі постановляю:

Нагородити орденом «За мужність» ІІІ ступеня ШУТЯКА Андрія Васильовича – майора» – йдеться в Указі Президента.

Ярмолинецький селищний голова Андрій Шутяк як офіцер військового оперативного резерву І черги вже першого дня повномасштабного вторгнення російських військ в Україну був призваний на військову службу і став у лави захисників України.

«Свого часу я вступив до Львівського державного інституту фізичної культури. Під час навчання пройшов підготовку на військовій кафедрі при університеті «Львівська політехніка». Там здобув військово-облікову спеціальність, склав присягу. Здобув вишкіл, потрібний офіцеру десантно-штурмового підрозділу. Там же отримав військове звання лейтенанта», − розповідав кореспонденту  АрміяInform Андрій Шутяк.

За його словами, у березні 2014-го він був депутатом Ярмолинецької райради і мав «бронь».

«Але написав одразу заяву. Де вказав, що попри Закон про місцеве самоврядування, який звільняє від призову депутатів районних рад, добровільно йду до лав ЗСУ, призиваюсь за мобілізацією. Доньці моїй було тоді два місяці, сину – 10 років… Прибув до призовного пункту в Хмельницький і за розподілом потрапив до окремого полку спеціального призначення ЗСУ», − повідомив Андрій.

Він розповів, що спочатку їхні підрозділи виїхали охороняти Краматорський і Харківський аеропорти та додає, що зі своєї розвідгрупи як командир привів із війни додому всіх живими, хоч і були контужені та поранений.

Отримав звання майора.

Джерело