У Хмельницькому з’явилося ще одне місце, де допомагають переселенцям та вразливим родинам

За статистикою, нині кожен десятий житель Хмельниччини — переселенець. Станом на кінець жовтня, лише у самому  місті та районі жили понад 62-х тисячі людей, яким довелося залишати свій дім. 

У грудні громадська організація “Клуб рибалок України”, яка працює у Краматорську та Хмельницькому, долучилася до проєкту кризового реагування #SOSДіти. Його мета – допомогти під час війни якомога більшій кількості сімей із дітьми, котрі належать до вразливих категорій, зокрема і ВПО. 

Нині на базі простору “Тато Хаб” у Хмельницькому відбуваються корисні тренінги, курси з домедичної допомоги, заняття із психологом, що допомагають долати стрес.  Нещодавно батьків навчали, як за допомогою ігротерапії покращити свій емоційний стан та стан дитини. Також дорослим – якщо є така потреба – надають безкоштовні юридичні консультації. 

А для дітей благодійники закупили меблі та канцелярію для творчості, організували ігрову зону із лабіринтом, проводять заняття з арттерапії та серію новорічних вечірок. 

Запланована видача новорічних подарунків для дітей. А також –  продуктових та гуманітарних наборів для сімей у складних життєвих обставинах.

Сім’ї вимушених переселенців із дітьми та інші категорії вразливих родин можуть звертатися у Хмельницькому за адресою: вул.Герої Маріуполя 7, сквер Кузьми Скрябіна (біля філармонії) – “Тато Хаб” або за телефоном: 099 770 8463.

Допомога надається у рамках Програми екстреної допомоги “СОС Діти”, що впроваджується Міжнародною благодійною організацією “СОС Дитячі Містечка”.

СОС Дитячі Mістечка — недержавна благодійна організація, що понад 18 років в Україні допомагає дітям-сиротам та сім’ям з дітьми, що опинились у складних життєвих обставинах або мають ризик потрапити в цю категорію. За цей час більше 100 000 дітей та дорослих отримали підтримку від фонду.

Це частина міжнародної федерації SOS Kinderdorf, яка представлена у 137 країнах світу та має 72-pічний досвід роботи з дітьми, позбавленими батьківського піклування, та родинами у кризі.