Відбулося пленарне засідання чотирнадцятої сесії Хмельницької облради – основні рішення

22 березня голова обласної ради Віолета Лабазюк провела пленарне засідання чотирнадцятої чергової сесії.

У пленарному засіданні взяли участь 58 депутатів, інформують в облраді.

Депутати  більш як за пів години злагоджено розглянули 21 питання та прийняли відповідні рішення.

Під час засідання депутати підтримали новий депутатський запит Петра Лабазюка. Звернення, зокрема, стосується виділення коштів з обласного бюджету на будівництво мереж водопостачання в с.Куражин Новоушицької селищної територіальної громади Кам’янець-Подільського району.

Отож, на контролі обласної ради наразі перебуває 37 депутатських запитів.

Основна частина прийнятих радою рішень стосувалася врегулювання діяльності підприємств та організацій обласної комунальної власності.

Затвердили депутати Перелік об’єктів малої приватизації (окреме майно) спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Хмельницької області, що підлягають приватизації у 2023 році.

Перелік сформовано відповідно до клопотань балансоутримувачів з тих об´єктів, які на даний час не використовуються в господарській діяльності, не приносять балансоутримувачам дохідної частини, але, разом з тим, на їх утримання здійснюється витратна частина.

Тому, з метою зменшення витрат балансоутримувачів і збільшення дохідної частини обласного бюджету, до переліку увійшли чотири об´єкти: колишній комплекс підсобного господарства Дунаєвецького психоневрологічного інтернату, а також три паливних склади колишнього КП «Облпаливо» – у селі Чотирбоки Шепетівського району, у селі Щиборівка та селищі Ярмолинці Хмельницького району.

Схвалено депутатами Порядок складання, затвердження та контролю виконання фінансових планів об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Хмельницької області. Документ прийнято з метою покращення і спрощення  складання фінансових планів та підвищення якості аналізу звітів про їх виконання, а також приведення у відповідність до чинного законодавства та стандартів бухгалтерського обліку.

Для зміцнення матеріально-технічної бази та дотримання вимог законодавства по статутному капіталу рішенням обласної ради встановлено статутний фонд комунальному некомерційному підприємству «Хмельницька обласна стоматологічна поліклініка» у розмірі шість мільйонів гривень. Внески у статутний капітал планується спрямувати на придбання капітальних активів. Таким чином, фінансовий ресурс буде спрямовано для вчасного надання якісних медичних послуг військовослужбовцям та іншим пільговим категоріям населення, а також внутрішньо переміщеним особам.

Прийнято депутатами кілька рішень про безоплатну передачі індивідуально визначеного майна зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Хмельницької області у комунальну власність територіальних громад Хмельницької та Луганської областей.

Вчергове не підтримали депутати призначення Анатолія Побережного на посаду директора комунального некомерційного підприємства «Хмельницький обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики» Хмельницької обласної ради. Це кадрове питання вже виносилося на розгляд депутатів на сьомій сесії у грудні 2021 року та на тринадцятій сесії у грудні 2022 року, однак не знайшло підтримки у залі. Варто зазначити, що цей проєкт рішення було винесено на розгляд обласної ради на підставі рішення суду та постанови Державної виконавчої служби Міністерства юстиції України.

Рішенням ради затверджено Антикорупційну програму Хмельницької обласної ради на 2023-2025 роки.

Депутати присвоїли Хмельницькому обласному інституту післядипломної педагогічної освіти ім´я Анатолія Назаренка, який працював  методистом в інституті післядипломної освіти, а після повномасштабного вторгнення пішов воювати за незалежність нашої держави у складі третьої окремої танкової бригади. Полковник Анатолій Назаренко героїчно загинув 28 березня минулого року на Харківщині.

Внесено зміни до рішень обласної ради «Про обласну премію імені Дмитра Прилюка за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики» та «Про обласну літературну премію імені Миколи Федунця за кращу поетичну збірку». Зокрема, у положеннях про премії виплату грошових винагород збільшено до розміру трьох мінімальних заробітних плат за рахунок коштів, передбачених для цього в обласному бюджеті. Аналогічний розмір премії раніше було визначено і для лауреатів обласної премії імені Володимира Ґериновича за кращу роботу в галузі історико-культурних та краєзнавчих досліджень.

Коментуючи роботу депутатського корпусу, Віолета Лабазюк зазначила: «Усі питання порядку денного сесії – важливі. Навіть в умовах воєнного стану обласна рада восьмого скликання здійснює свої повноваження. Попри обмеження фінансування заходів обласних програм відповідно до постави Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану» № 590 забезпечується безперебійне та належне функціонування усіх закладів обласної комунальної власності».

Джерело