Види матеріалів для постільної білизни: як вибрати найкращий

Нічний сон — це процес відновлення фізичного, психічного та ментального здоров’я. Щоб цей процес був успішним, необхідно створити максимально комфортні умови для сну. Однією з найважливіших умов створення комфортного середовища для нічного відпочинку є правильний вибір комплекту постільної білизни. Великий вибір якісних постільних наборів пропонує інтернет-магазин Family.

Важливість правильного вибору матеріалів для білизни

Одну з ключових ролей у створенні комфортної атмосфери для нічного відпочинку грає вибір матеріалів для постілі. Правильно підібрана тканина, з якої виготовлена постільна білизна, сприяє:

  • забезпеченню комфортного мікроклімату в ліжку та приємного відчуття від дотику;
  • підвищенню якості сну.

Грамотний вибір матеріалів для постільної білизни слід сприймати як важливу інвестицію у ваш добробут та здоров’я.

Огляд основних видів матеріалів для постільної білизни

Для виготовлення постільної білизни виробники використовують низку натуральних, синтетичних і комбінованих матеріалів. Але найкраще все ж таки вибирати постільну білизну з натуральних тканин. У наведеному нижче огляді представлені матеріали, які найчастіше використовують для виготовлення комплектів постільної білизни.

Бавовна

Завдяки високій повітропроникності, м’якості та приємності на дотик найуніверсальнішою і найпопулярнішою для постільної білизни є бавовна. Комплекти з бавовни відрізняються також чудовою здатністю поглинати вологу.

Поплін

Іншим популярним матеріалом для постільної білизни є поплін. Ця тканина виконана з тонкого бавовняного матеріалу щільного переплетення. Вона відрізняється міцністю, здатністю зберігати м’якість та приємне відчуття для шкіри протягом тривалого часу використання.

Сатин

Ті, хто віддає перевагу розкішному комфорту, швидше за все оцінять постільну білизну із сатину. Цей матеріал з гладкою поверхнею, що створюється спеціальним способом плетіння, не тільки має блискучий зовнішній вигляд, а й створює шовковисте відчуття на шкірі, почуття прохолоди в теплу пору року.

Фланель

Завдяки обробці щільної тканини з вовни або бавовни спеціальним способом, що робить її пухнастою та м’якою, виходить матеріал під назвою фланель. Білизна для ліжка з цієї тканини:

  • приємна на дотик;
  • чудово зберігає тепло;
  • забезпечує затишну атмосферу у спальні.

Завдяки таким якостям постільна білизназ фланелі є чудовим вибором для холодної пори року.

Бязь

Не обділена популярністю і постільна білизна з бязі. Виготовлена з натуральної бавовни або з додаванням синтетичних волокон, ця тканина:

  • повітропроникна і приємна на дотик;
  • відрізняється м’якістю, міцністю та наявністю текстурного малюнка;
  • має цілком доступну ціну.

Комплект постільної білизни з бязі створює затишну атмосферу у спальні, забезпечує комфортний сон.

Фактори, які слід враховувати при виборі постільної білизни

Вибираючи комплект постільної білизни, слід враховувати цілий ряд факторів. Нижче йтиметься про ключові показники виробів, наявність яких допоможе зробити їх правильний вибір для забезпечення комфортного сну.

Комфорт та м’якість

Для створення комфортної атмосфери сну матеріал для постільної білизни повинен бути м’яким, створювати приємне відчуття для шкіри.

Довговічність матеріалу

Постільна білизна — це комплект виробів, які підлягають частому пранню. Тому воно має бути виготовлене з довговічних, міцних матеріалів, здатних зберігати якість та первісний вигляд протягом усього часу використання.

Антиалергенні властивості

Одним із важливих показників тканини для постілі має бути її високий рівень гіпоалергенних властивостей. Особливо, якщо хтось із членів сім’ї страждає на алергію.

Колір та дизайн

Вибір дизайну постілі і її кольору залежить від особистих уподобань, наявного інтер’єру у спальні.

Рекомендації з вибору матеріалів для білизни

Вибираючи вироби для облаштування спального місця, слід звертати увагу на:

  • зовнішній вигляд;
  • якість та властивості матеріалу;
  • відповідність розміру ліжка, матраца та подушок.

Пам’ятайте, що тільки правильний вибір постільної білизни з урахуванням усіх факторів може зробити ваш сон комфортним та приємним.

 

Джерело