Війна забрала життя трьох захисників з Хмельниччини

У Шепетівській громаді попрощалися з  командиром кулеметного відділення, молодшим сержантом Марчуком Олександром Васильовичем, який загинув 2.07.2024 року при виконанні бойового завдання в Донецькій області.

Народився Марчук Олександр Васильович 11 липня 1971 року у селі Водички Білогірського району Хмельницької області. Був найстаршим серед дітей у сім’ї. Тато, Василь Олексійович, рано пішов з життя, тому ще зовсім юному Сашкові довелося бути справжнім помічником мамі, та опорою меншим братикові й сестричці.

Захисник з перших днів війни добровольцем пішов до війська, щоб долучитись до захисту рідної землі, свого дому та близьких людей.

За період служби Олександра неодноразово відзначали державними та відомчими нагородами. Зокрема медалями «Хрест доблесті», «Захисник Рідної Землі», нагрудний знак «Ветеран війни».

У Вовковинецькій громаді, що на Деражнянщині, прощалися з азовцем Віталієм Юрійовичем Костюком. Воїн отримав надважке поранення під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Ямпіль, що на Донеччині. 5 липня 2024 року серце мужнього захисника перестало битися…

«Сміливий, щирий, 22-річний Віталій з перших днів повномасштабного вторгнення російських загарбників був відданий обов’язку, боронив Україну на найскладніших напрямках», – йдеться у повідомленні громади.

Поховали Віталія Костюка у рідних Вовковинцях…

Красилівська громада провела в останню дорогу солдата Андрія Главацького – навідника 3-ої штурмової роти.

Андрій загинув 4 липня в районі населеного пункту Вовчанськ Харківської області. Загинув в бою, до останнього свого подиху був вірним військовій присязі та мужньо і безстрашно боронив рідну землю.

Герою назавжди залишиться 44…. З усіма військовими почестями поховали Воїна на Алеї слави місцевого кладовища.

Джерело