Випускники Хмельницької громади отримали 226 медалей: який навчальний заклад у лідерах

Цього року випускники-одинадцятикласники Хмельницької громади отримали 226 медалей. Це на п’ять більше, ніж торік. В одному з класів — 17 медалістів.

“Кількість медалістів з роком в рік суттєво збільшується. Колись медаль давала бонусні бали при вступі. На жаль, такого бонусу на сьогодні немає. Найбільша кількість медалістів – це 11 ліцей, вони традиційно у нас в п’ятірці лідерів. Також відзначився ліцей №1” – розповіла виконувачка обов’язків директора департаменту освіти на науки Хмельницької міської ради Ольга Кшановська.

За словами директора ліцею №11 Віктора Байдича, 27 золотих та 7 срібних медалей отримали цьогоріч його випускники, йдеться у матеріалі Суспільного.

“У нас випускників 118, але фактично кожен четвертий випускник – має медаль: або золоту або срібну. Секрет успіху наших дітей безумовно в першу чергу в тому, що вони надзвичайно креативні, талановиті, і ставлять перед собою серйозні цілі. Друга причина успіху – це педколектив”.

Випускниця ліцею №11 Анастасія Грицюк розповіла, що для неї означає медаль.

“Це позначка про мої досягнення, про мої старання, про час, який я витратила на це навчання. Я вклала сюди всі свої сили. В нашому класі 12 медалістів. 12 золотих медалістів та п’ять срібних”.

У ліцеї №13 цьогоріч троє медалістів, поділився один з них Антон Стойко.

“Як до неї йшов? Я старався в 10 класі, був наполегливим. В 11 класі, звісно, було легше, тому що вже була репутація. Репутація працювала на мене. На жаль, медаль нічого не дає. Але, надіюсь, що коли-небудь в майбутньому зроблять знову так, що медаль мала якусь роль аби можна було легше поступити в потрібний учбовий заклад”.

Як розповіла начальниця відділу департаменту освіти та науки обласної військової адміністрації Валентина Хоптова, цьогоріч на Хмельниччині 660 випускників отримують золоті медалі, 208 — срібні.

Джерело