Внаслідок ворожого авіаційного удару загинув старший сержант з Хмельниччини

Сьогодні, 10 жовтня, Ярмолинецька громада провела в останню путь 30-річного полеглого військовослужбовця Миколу Вармінського.

Микола Вармінський був уродженцем Ярмолинеччини, народився і виріс у с. Томашівці. Після закінчення одинадцятирічки вступив на навчання у Чемеровецький медичний фаховий коледж. Далі була робота у психіатричній лікарні, що у с. Скаржинці. Згодом Микола вирішив поїхати попрацювати за кордоном. Однак на стежину медичного працівника все ж повернувся – волею долі і за власним усвідомленим рішенням, інформують у громаді.

Широмасштабний наступ росії на Україну в лютому 2022 року для Миколи означав, що він, медик за освітою, має бути у лавах українських оборонців і рятувати життя наших воїнів. Так 8 квітня 2022 року він став військовослужбовцем Збройних сил України, служив у 3 окремій танковій Залізній бригаді. Пройшов навчальний курс з тактичної медицини в умовах бойових дій, після чого відбув для несення служби на північно-східні рубежі нашої країни, Харківський напрямок. Виконував обов’язки начальника медичного пункту.

Відтоді вдома побувати вдалося кілька разів, та й то здебільшого приїздив, аби пройти курс лікування. Було, що виїздив на реабілітацію за кордон, після чого знову повертався у стрій до бойових побратимів. Мав відзнаки й нагороди за сумлінну службу від командування.

5 жовтня внаслідок ворожого авіаційного удару старший сержант Микола Вармінський загинув. У полеглого військовослужбовця залишилися батько, мати, сестра з родиною, семирічний син.

Джерело