У Хмельницькій ОВА провели нараду за участі медиків: говорили шляхи підвищення ефективності роботи медичних комісій

Учора в у Хмельницькій ОВА відбулася оперативна нарада за участі керівництва територіальних органів СБУ, Національної поліції, Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, начальників управлінь охорони здоров’я міських рад, керівників медичних закладів області, голів лікарсько-консультативних та військово-лікарських комісій, а також представників обласного центру медико-соціальної експертизи.

Питання ефективної роботи системи охорони здоров’я в умовах воєнного стану та виклики, які постають у процесі мобілізації, були головними на порядку денному, повідомили в ОВА.

У період, коли кожна секунда має значення для національної безпеки, робота закладів охорони здоров’я набуває особливого значення. Ключовим завданням залишається оперативне визначення стану здоров’я осіб призовного віку, що потребує злагодженої роботи лікарсько-консультативних та військово-лікарських комісій (ЛКК та ВЛК).

“Наразі медичні установи мають бути готовими відповідати на запити воєнного часу та забезпечувати належний рівень обслуговування призовників і військовослужбовців,” – зазначив Сергій Тюрін.

На нараді заслухали звіт директора Департаменту охорони здоров’я Олександра Завроцького, який представив поточний стан організації роботи медичних закладів у межах виконання військових завдань. Також свої коментарі щодо організації роботи ЛКК та ВЛК у закладах охорони здоров’я області надали представники правоохоронних органів й ТЦК та СП.

Обговорили шляхи підвищення ефективності роботи медичних комісій, зокрема в питаннях взаємодії між закладами охорони здоров’я та медико-соціальними експертними комісіями (МСЕК).

Сергій Тюрін наголосив на важливості забезпечення прозорості та чесності під час проведення медичних оглядів і ухвалення рішень. Також наголосив на важливому питанні забезпечення медичної та психологічної допомоги родинам загиблих військових, й тим, хто звільнився з лав Збройних Сил України.

“Наголошую, що керівники медичних закладів на особистому контролі повинні тримати роботу ЛКК та ВЛК, забезпечуючи прозорість і оперативність процесів. Кожен медичний заклад повинен відповідально підходити до своєї роботи і ми повинні викорінювати будь-які прояви зловживань.  Закликаю усіх працювати заради нашої спільної Перемоги. Дякую всім, хто шанує пам’ять загиблих Героїв та робить все можливе для майбутнього нашої держави,” – завершуючи нараду, підкреслив Сергій Тюрін.

Джерело