У Хмельницькому попрощалися із загиблим офіцером, який вісім місяців вважався зниклим безвісти

У Хмельницькому попрощалися із загиблим військовослужбовцем, капітаном Юрієм Годущаном, що вважався безвісти зниклим з 25 грудня 2022 року. Офіцер-прикордонник загинув в грудні минулого року, і його тіло вдалося ідентифікувати лише тепер за допомогою ДНК-досліджень, інформує Суспільне.

Протягом восьми місяців мати бійця не знала, що її сина немає в живих.

“З військкомату повідомили: капітан Юрій Годущан, виконуючи бойове завдання під Бахмутом, зник безвісти. Матуся Галина Олександрівна Годущан шукала його вісім місяців, зверталася в різні служби і кругом було тільки байдуже мовчання. Аж доки через пів року зробили ДНК з донечки, Златочки, і ДНК співпало 99,9 відсотки”, ― розповідає сусідка матері загиблого Надія Маринич.

До свого останнього бою офіцер воював на Запорізькому й Херсонському напрямках та кожного разу переконував свою матір, що в нього все гаразд, і що перемога неодмінно буде за Україною, каже сусід загиблого Віктор Бондарчук.

“Скільки він мамі помагав, скільки він за маму турбувався, переживав, вже будучи офіцером. Дуже важко сьогодні і нам, і мамі пережити це горе і не знаєм, ще скільки такого горя на нас звалиться. Співчуваєм родині”, ― розповідає чоловік.

Юрій Годущан народився п’ятого листопада 1981 року у Хмельницькому. Тут він відвідував ЗОШ №8, а після вступив до Національної академії Державної прикордонної служби України й вчився на прикордонника. Згодом, у 2010 році здобув другу вищу освіту в Міжнародній Академії Управління Персоналом — кваліфікацію спеціаліста правознавства.

У Юрія Годущана залишились мама, донька, сестра та племінники. Поховали бійця на Алеї Слави в Хмельницькому.

Джерело