У Хмельницькому продали з аукціону державне підприємство разом із колективом фахівців

У Хмельницькому продали з аукціону ДП “Подільський експертно-технічний центр Держпраці”, інформує Фонд держмайна.

На момент продажу на підприємстві працювало 30 осіб. За перше півріччя підприємство мало трохи більше 3 мільйонів гривень доходу, торік — майже 7,7 мільйона.

Об’єкт приватизації має понад 1,3 мільйона гривень поточної кредиторської заборгованості, в тому числі 222 тисячі – із заробітної плати.

Переможцем, стало ТОВ “Подільська техбезпека”, яке було єдиним учасником торгів й готове заплатити за підприємство близько 8,5 млн гривень.

ТОВ “Подільська техбезпека” зареєстроване практично за два тижні до початку торгів. Засновником та керівником є Володимир Красніцький. Основний видом діяльності – “діяльність у сфері інжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічного консультування в цих сферах”.

Нагадаємо, що ДП “Подільський експертно-технічний центр Держпраці” – провідне підприємство в галузі надання послуг з питань охорони праці та промислової безпеки по Хмельницькій області уже виставлявся на продаж, проте аукціон не відбувся.

На приватизацію виставлявся фактично готовий бізнес з колективом фахівців.

Умовами продажу є недопущення звільнення працівників з ініціативи нового власника чи уповноваженого ним органу протягом 6 місяців, а також погашення боргів із зарплати та перед бюджетом протягом місяця у розмірі, що складеться на день переходу права власності.

Основна будівля ДП “Подільський експертно-технічний центр Держпраці” розташована в центральній частині Хмельницького на вулиці Івана Франка, належить до зразків міської забудови середини ХІХ століття і включена до Переліку щойно виявлених об’єктів культурної спадщини Хмельницької області за видом “архітектура та містобудування”, але не занесена до списку будинків-пам’яток архітектури, приватизація яких заборонена.

Також до об’єкту приватизації входять земельні ділянки загальною площею 1 238 квадратних метрів, будівлі та споруди площею 632,1 квадратних метрів.

Джерело