У Хмельницькому провалився тротуар: двоє людей впали у каналізаційний колектор

У Хмельницькому на вулиці Зарічанській по обіді 8 серпня провалився тротуар. Двоє людей впали у каналізаційний колектор. 45-річну травмовану жінку доправили до міського травмпункту, інша людина госпіталізації не потребувала, інформує Суспільне.

Під час огляду лікарями “швидкої” у жінки були незначні травми, забій потилиці й ліктя, повідомив директор Хмельницького обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф Хмельницької обласної ради Олександр Костюк. Тому її, каже, каретою “швидкої” доправили до травмпункту.

“Жінка у задовільному стані. Вона у свідомості, наразі проходить обстеження. Її має оглянути терапевт, невролог, хірург. Після цього будемо вирішувати, чи потрібно її госпіталізовувати, чи відправимо її на амбулаторне лікування”, — розповів Хмельницький лікар ортопед-травматолог травмпункту Хмельницької міської лікарні Максим Гуменюк.

За словами місцевої жительки Оксани, тротуар у тому місці на вулиці Зарічанській провалюється уже не вперше, але раніше вона не чула, аби хтось з людей там провалювався.

Зі слів заступника міського голови Василя Новачка, проблема на вулиці Зарічанській полягає у старих мережах, які вимиваються та руйнуються.

“Там по усій Зарічанській така ситуація – від вулиці Бандери до Старокостянтинівського шосе. І де саме воно провалиться наступного разу ніхто не знає. Там пролягає старий бетонний колектор, який постійно прориває, адже він майже увесь прогнилий. Тротуар проходить якраз по цьому колектору. Руйнується колектор – провалюється тротуар. Звісно, той колектор давно вже треба повністю замінити, але це потребує значних витрат”, — каже Василь Новачок.

Аварія сталася на каналізаційному колекторі, додає головний інженер “Хмельницькводоканалу” Станіслав Міхалець. Каже, провалля утворилося до чотирьох метрів завглибшки — до стічних вод.

“Каналізаційний колектор експлуатується з 70-х років, він з залізобетонних труб. Залізобетон з часом втрачає свою міцність внаслідок газової корозії, яка має місце на стічних водах. І очевидно, що під час великої кількості дощів і потрапляння в каналізацію зливових вод, колектор переповнюється. І десь на стиках, де вода може виходити назовні від колектора, розмочується грунт, і під дією грунту обвалюється верхня частина залізобетонної труби, що й сталося на даному колекторі”, — каже Міхалець.

За його словами, працівники водоканалу уже виставили на тій ділянці вулиці Зарічанської огородження задля безпеки пішоходів і розпочали ремонтні роботи. Ліквідація провалу, каже Міхалець, займе щонайменше тиждень.

За фактом події, що сталася 8 серпня на вулиці Зарічанській, поліція проводить перевірку, повідомила Суспільне Хмельницький начальниця відділу комунікацій головного управління Нацполіції області Інна Глега.

Джерело