У Хмельницькому провели благодійні автоперегони з дрег-рейсінгу

У Хмельницькому вчора, 23 червня, провели благодійні автоперегони. На захід зареєстрували пів тисячі авто та прийшли поглянути на демонстрацію можливостей техніки приблизно тисяча глядачів.

Водії на автомобілях різних марок, модифікацій та з різними технічними характеристиками зібралися поблизу Хмельницького на автоперегони з дрег-рейсінгу, інформує Суспільне.

“Я кожного року стараюся брати участь в цих автоперегонах на різних машинах. А люблю автоспорт й мені цікаво, як машина може себе показати в тестових умовах. Цьогоріч беру участь у перегонах на автівці з електродвигуном, хочу дізнатись на скільки вона потужна” – розповів учасник Костянтин Мазій

Іван Архіпов брав участь у перегонах на автомобілі “Volkswagen Jetta”: “Тут орієнтовно 320 кінських сил, десь 250 кілометрів за годину вона може розвинути. Від 100 до 200 кілометрів за годину розганяється за 10 секунд”.

Зі слів Івана, розігнатися до максимальної швидкості за мінімальний час — половина успіху, адже дистанція на цих автоперегонах на шосе — спринтерська, 402 метри.

Це дистанція — чверть милі, яка затверджена у світі для змагань із дрег-рейсінгу, сказав представник громадської організації “Федерація автоспорту Хмельницької області” Ігор Галкін.

“Вільні заїзди для всіх охочих, щоб отримати адреналін, вижати на своєму автомобілі педаль в підлогу і безпечно, цікаво, з кайфом, проїхатись з драйвом і допомогти ЗСУ своїм вступним внеском”.

За його словами, вступний внесок — 100 гривень: “В мирний час ганяли, розвивали автоспорт, а зараз проводимо ці заходи з метою збору грошей. Ми сьогодні тут безкоштовно працюємо, а всі гроші, які ми виручаємо, ми переправимо на благодійні фонди, на ЗСУ, на наших бійців, наших знайомих, які зараз воюють за Україну”.

Ігор Галкін сказав, що це третій цього року такий захід, і за два перші вдалося назбирати 145 тисяч гривень, які пішли на потреби ЗСУ.

Джерело