У Хмельницькому розпочали будівництво сховища для обласної дитячої лікарні – ОВА

Сьогодні начальник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін відвідав обласну дитячу лікарню та ознайомився з деталями будівництва сховища.

За словами директорки лікарні Лілії Брухнової, наразі проводяться підготовчі роботи, а саме валка дерев, де безпосередньо передбачається будівництво захисної споруди.

Саме сховище розділене на два окремих блоки: медичний – для пацієнтів, та для укриття обслуговуючого персоналу.

Споруда для укриття обладнується інженерними системами: опалення, вентиляції, водопостачання, каналізації, електропостачання, електроосвітлення, системою пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу, системою зв’язку.

У медичному блоці запроєктовано приміщення для інтенсивної терапії, палати для хворих, операційна з двома операційними столами, ординаторська, приміщення для кисневих концентраторів, для клініко-діагностичної лабораторії, для зберігання запасів, обладнання та лікарських засобів, для санітарної обробки пацієнтів та для матерів з немовлятами.

Також передбачено приміщення для розігріву і споживання їжі, санвузли для пацієнтів та для МГН.

У другому блоці запроєктовано: приміщення для переховуваних, приміщення для зберігання води і продуктів, відходів та брудного одягу, електрощитова, венткамера, дизельна, санвузли для обслуговуючого персоналу та для МГН.

Теплопостачання захисної споруди передбачається від зовнішньої теплової мережі, яка закільцьована з окремо стоячою котельнею.

В приміщенні сховища передбачається система питного водопроводу, гарячого водопостачання, протипожежного водопроводу, побутової каналізації.

На усі ці роботи з державного бюджету на 2024 рік виділено понад 100 млн. грн та частка співфінансування з обласного бюджету майже 44 млн. гривень. Будівництво сховища планують завершити до кінця року.

Варто відмітити, що сховище розраховано на одночасне перебування до 400 осіб. Це означає, що малеча разом з батьками та персонал лікарні під час повітряної тривоги перебуватимуть у безпеці.

Джерело