У Хмельницькому суд оштрафував директора школи за допущення реального конфлікту інтересів

Хмельницький міськрайонний суд визнав винним директора СЗШ №12 за допущення реального конфлікту інтересів і оштрафував його на 3,4 тис. грн.

Згідно з матеріалами судової справи, він не повідомив про наявність реального конфлікту інтересів Департамент освіти та науки Хмельницької міської ради, перед виданням (підписанням) 01.09.2023 року наказу «289-к «Про посадові оклади заступників директора школи і головного бухгалтера», яким встановив посадовий оклад рідній сестрі дружини в розмірі 95% окладу директора.

Крім цього, директор школи без узгодження з вищим керівництвом підписав наказ, яким дозволив проводити викладацьку діяльність понад основну роботу, в межах 240 годин на рік згаданій родичці.

В судовому засіданні директор свою вину у вчиненому заперечив та пояснив, що вчиненні ним дії здійснено в межах навчального процесу та з метою забезпечення ефективності його здійснення, жодного приватного інтересу у нього не було.

Оцінюючи зібрані та досліджені докази у їх сукупності, суддя прийшов до висновку, що вина  посадовця у вчиненні адміністративних правопорушень доведена.

У нього була можливість уникнути конфлікту інтересів, погодивши свої дії з керівником вищого рівня, чи здійснити відповідне повідомлення згідно п.2 ч.1 ст.28 Закону «Про запобігання корупції», чим останній не скористався, при цьому сам факт наявності такого конфлікту та невиконання вимог закону є закінченим складом правопорушення, зауважив суд.

Джерело