Знову важкі втрати: на війні з російськими окупантами загинуло троє військових з Хмельниччини

Три громади Хмельниччини отримали звістки про загибель на фронті військовослужбовців.

17 серпня 2023 року, під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку в результаті обстрілу вогневої позиції від осколкових поранень загинув Гілевич Вадим Валерійович, 1995 року народження, повідомили у Волочиській громаді.

Вадим був командиром відділення самохідного артилерійського взводу, мав звання старшого солдата.

Волочиська міська рада та її виконавчий комітет висловлюють глибокі співчуття рідним і близьким полеглого захисника, поділяючи тяжкий біль утрати.

Сьогодні, 18 серпня, в Ярмолинцях провели в останню путь загиблого воїна старшого солдата Олексія Корепанова.

Олексій з родиною проживав на Буковині, у с. Кам’янці Чернівецької області. Був учасником АТО. Після повернення з військової служби працював у м. Чернівцях в одній з міжнародних компаній. Тут познайомився зі своєю майбутньою дружиною, дівчиною Уляною, родом з Ярмолинець. У 2019 році пара побралася. Згодом подружжя переїхало на малу батьківщину Уляни в селище Ярмолинці.

З початком повномасштабної війни хлопець, не чекаючи повістки, добровольцем прийшов у військкомат, щоб вступити до ЗСУ.

Служив Олексій навідником у штурмовій роті.

Тим часом на воїна чекало ще одне суворе випробування. Восени 2022 року не стало його дружини Уляни.

10 червня 2023 року в районі населеного пункту Новоданилівка Запорізької області під час виконання бойового завдання Олексій загинув. Однак понад два місяці тіло воїна офіційно вважалося невпізнаним, лише 15 серпня рідні отримали сповіщення про його загибель.

Місцем останнього спочинку Героя стало кладовище в Ярмолинцях.

15 серпня 2023 року загинув Гой Ярослав Олександрович.

Із  28  червня 2023 року був призваний на військову службу по мобілізації до Збройних Сил України 10-им відділом  Хмельницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

На фронті служив солдатом,  гранатометником механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти  військової частини.

Відданий військовій присязі на вірність українському народу, мужньо виконавши військовий обов’язок в бою за Україну, її свободу і незалежність, загинув  Ярослав на Західних околицях населеного пункту Бахмут, Бахмутського району, Донецької області.

Джерело