Біля білоруського аеродрому Зябрівка пролунала серія вибухів — Події

Біля білоруського аеродрому Зябрівка пролунала серія вибухів - Події

Фото: slovoidilo.ua

У районі окупованого Росії білоруського аеродрому Зябрівка лунали вибухи. Як повідомила моніторингова група » Белорусский Гаюн «, за 10 хвилин було видно щонайменше 8 спалахів.

— Інформацію про спалахи підтверджують одразу кілька джерел. За різними даними, починаючи з 00:30 було не менше 8 спалахів, — підкреслили у виданні.

Зябрівка розташований у Гомельській області Білорусі. Він повністю контролюється росіянами і там облаштовувалась російська військова база. На території аеродрому знаходився ракетний дивізіон ракетного комплексу «Іскандер-М» та дивізіон С-400″.

Раніше білоруське міноборони повідомило про проведення навчань військ ППО та ВПС із бойовою стріляниною. Наразі невідомо, чи пов’язані вони зі спалахами у районі Зябрівки.

Навчання мають відбуватися у два етапи: з 9 по 11 серпня – у районах проведення навчання на території РБ та з 22 по 25 серпня – у межах території та повітряного простору полігону «Ашулук». Точної локації навчань Міноборони Білорусі не повідомило, але передбачається, що вони пройдуть у зонах обмеження польотів: південь Білорусі, а також дві додаткові зони, які розташовані у північно-східній частині Бобруйска. Зябрівка якраз підходить як одне з місць можливих навчань, наголосили у виданні.

Джерело