Черевий: Українські військові змогли просунутися під Бахмутом — Події

Черевий: Українські військові змогли просунутися під Бахмутом - Події

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські захисники продовжують відтісняти російських окупантів під Бахмутом. За добу їм удалося просунутися на 200-400 метрів. Про це розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

За його словами, росіяни продовжують спроби повної окупації Бахмута, оскільки для них це є пріоритетною метою. Наразі ворог хоче захопити те місце, де українські підрозділи тримають оборону, — південно-західну частину міста.

— Водночас на флангах наші підрозділи намагаються тиснути на ворога і, по можливості, у рамках нашої оборонної операції контратакувати його. Зокрема, за цю добу вдалося на різних ділянках від 200 до 400 метрів просунутися, – розповів Череватий.

Раніше російські окупанти почали заявляти про повну окупацію Бахмута. Офіційні представники України спростували такі вкидання та зазначили, що наші захисники продовжують обороняти частину міста. При цьому в травні бійці ЗСУ розпочали успішне просування під Бахмутом. Вони змогли звільнити від росіян окремі позиції та продовжують поступове просування.

Напередодні командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський розповів, що Збройні сили продовжують просуватися флангами у передмісті Бахмута. ЗСУ наблизилися до взяття міста у тактичне оточення. Завдяки цьому вони зможуть контролювати всі висотні будинки, зайняті ворогом, і поступово їх знищувати.

Джерело