ДБР повідомило про підозру 10 ексспівробітникам Старобільського СІЗО, перейшли на сторону РФ — Події

ДБР повідомило про підозру 10 ексспівробітникам Старобільського СІЗО, перейшли на сторону РФ   - Події

Фото: dbr.gov.ua

Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомили про підозру 10 колишніх працівників Старобільського СІЗО, які після російського вторгнення добровільно працювали на загарбників. Як повідомили у пресслужбі ДБР, всі зрадники пішли «служити» у новостворений окупантами так званий «следственный изолятор уин мвд лнр».

Одним із перебіжчиків виявився начальник відділу по роботі з персоналом, який «передав окупантам особові справи працівників СІЗО та охоче підтримує окупаційний режим». Наразі фігуранти переховуються від слідства на тимчасово окупованій рф території Луганської області.

Всім 10 експравоохоронцям повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 ККУ). Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного ув’язнення з конфіскацію майна. Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Луганська обласна прокуратура.

Раніше слідчі ДБР повідомили про підозру двох правоохоронців зі Старобільського району Луганської області, які також добровільно виявили бажання працювати в так званому «Новопсковському ровд мвд лнр». 

Джерело