Експомічницю голови суду на Луганщині судитимуть за держзраду та колабораціонізм | Події

Прокурорами Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора та Чернівецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього помічника голови райсуду на Луганщині за фактами державної зради та колабораційної діяльності.

Розслідуванням встановлено, що у березні 2022 року, обвинувачена, будучи помічницею голови районного суду, добровільно перейшла на бік ворога. Вступивши у змову з представниками псевдореспубліки та окупаційної влади РФ, вона зайняла посаду прокурора на тимчасово окупованій території у незаконно створеному правоохоронному органі – так званій «прокуратурі Марківського району ЛНР».

Реалізуючи повноваження псевдопрокурора, в системі нелегітимних правоохоронних органів громадянка наносить шкоду суверенітету та територіальній цілісності України.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ у Чернівецькій області за оперативного супроводу Головного управління з протидії системним загрозам управлінню державою Департаменту захисту національної державності СБУ.

За матеріалами Офісу Генерального прокурора України

Источник