Фотографував кущі та озирався. Поліцейські викрили наркозакладчика. ФОТО |

06.12.2021 11:00

17-річний зловмисник був затриманий по вулиці Толстого з 10 зіппакетами наркотичних та психотропних речовин. За допомогою службової собаки знайдено ще шість «закладок», які він встиг зробити. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за фактом наркозбуту.

Поліцейські  помітили молодика, який фотографував на свій мобільний телефон кущі, постійно озирався та нервував. Він зізнався оперативникам, що в кишені куртки має згортки з «канабісом», які має намір розкласти в прихований місцях. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу відділення поліції та кінологічну службу.

«У 17-річного юнака вилучено 9 зіп-пакетів з речовиною рослинного походження сіро-зеленого кольору (попередньо «марихуана») вагою близько 12 грам та 1 зіп-пакет, в якому, за попередніми даними, знаходилась психотропна речовина «афметамін». Також вилучений мобільний телефон зі знімками місць закладок. Фігуранта було затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України», — розповів начальник відділу поліції № 1 Запорізького районного управління Олександр Гордієнко.

Правопорушник пояснив, що вилучені у нього заборонені до обігу наркотичні речовини придбані ним через мережу Інтернет для подальшого збуту на території міста.

Співробітники слідчо-оперативної групи спільно із кінологічною службою із застосуванням службової собаки провели огляд місцевості, де зловмисник встиг зробити «закладки» і вилучили ще шість згортків із наркотичною речовиною («марихуана»).

Всі «знахідки» направлені на дослідження до Запорізького науководослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна. Вирішується питання повідомлення чоловіку про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді арешту. Досудове розслідування триває. Правоохоронці звертаються до громадян з проханням повідомляти про відомі факти збуту, розповсюдження наркотичних речовин, наркопосіви та наркопритони.

За матеріалами ВК ГУНП у Запоріжській область. 

Источник