Гендиректор лікарні викрав 5 машин швидкої допомоги — Події

Гендиректор лікарні викрав 5 машин швидкої допомоги - Події

Фото: t.me/pgo_gov_ua

На Чернівецькій області генеральний директор однієї з лікарень привласнив п’ять автомобілів швидкої допомоги. Вони були надані установі як «гуманітарки» на потреби медичного закладу та Збройних сил. Про це повідомляє Telegram-канал Офісу генерального прокурора.

— За даними слідства, чиновник лікарні використав надану на потреби ЗСУ та установам охорони здоров’я гуманітарну допомогу у вигляді 5 карет швидкої для особистого збагачення. Після прибуття на територію України автомобілі швидкої допомоги не були розподілені на потреби армії чи лікарень. Вони були зареєстровані за благодійною організацією, яку очолює цей же керівник лікарні, та використовувалися для надання платних послуг громадянам, – повідомили в Офісі генпрокурора.

У рамках кримінального розслідування також було задокументовано отримання директором 16 тисяч гривень як винагороду за нецільове застосування майна лікарні.

Керівника лікарні звинувачують у незаконному використанні гуманітарної допомоги (ч. 3 ст. 201-2 КК України), зазначили у відомстві.

Слідство встановлює всі обставини та особи, причетні до незаконного присвоєння карет швидкої допомоги.

Джерело